Skånska byggvaror

Skånska byggvaror

Skånska byggvaror är ett företag som har varit med i leken väldigt länge. Företaget öppnade upp redan år 1965, men fokus där och då låg främst på försäljning och tillverkning av ytterdörrar. Marknadsförde sig gjorde man med hjälp av tidningsannonser och det skulle kräva många år innan företaget kom ut på nätet. År 1998 öppnade Skånska byggvaror upp sin första virtuella butik, men det var inte förrän år 2008 som e-handelsbutiken tog fart på riktigt och blev den som majoriteten av alla människor känner till idag. Produktutbudet har även detta fått sig ett rejält lyft. Det är inte enbart ytterdörrar som säljs längre, utan även byggvaror i alla dess former. Numera ägs de av BYGGmax koncernen.

Skånska byggvaror

Utbud och produkter

Skånska byggvaror är en e-butik som erbjuder mängder av olika produkter inom kategorin bygg, vilket även hörs på företagets namn. Här kommer du bland annat att kunna hitta olika typer av verktyg för olika ändamål, men även dörrar, byggmaterial för inredning och fönster är kategorier som finns tillgängliga. Du hittar även mängder med produkter som lämpar sig för badrummet, växthuset eller köket eller varför inte köpa kompletta stugor eller förråd? I dagsläget kommer man däremot inte att kunna beställa grovt byggmaterial via webbshoppen, som t.ex. plankor och virke.

Fysiska butiker

Skånska byggvaror har verkligen etablerat sig väl på marknaden och erbjuder idag ett flertal butiker runt om i hela landet. Sammanlagt finner du nio stycken olika butiker, bland annat i Stockholm, Malmö, Falun, Halmstad, Helsingborg och Jönköping. På webbutiken kan kunderna snabbt och enkelt klicka på den butik i det område som man vill besöka och på så sätt få fram adress och kontaktuppgifter.

Rådgivning och support

Skånska byggvaror har gjort det tydligt att det är kunden som står i fokus. Det betyder att företaget erbjuder en professionell och trevlig support under generösa öppettider, men det finns även möjlighet till ren rådgivning om så önskas. Hit kan man t.ex. vända sig om man behöver rådgivning i ett byggprojekt eller om man är i behov av hjälp för att välja ut rätt typ av verktyg eller produkt.

Service är något som man även kan se när man tittar på Skånska byggvarors leveranstider och tjänster som företaget erbjuder. I dagsläget kan man som kund få produkterna levererade till tomtgränsen eller till närmaste lastkaj om man befinner sig på en ö utan några förbindelser. Kunderna kan även hitta alla instruktioner och monteringsanvisningar till en produkt direkt på hemsidan. Det gör det möjligt att fortsätta bygget, även om det skulle vara så att en anvisning har försvunnit. Något som också gör att Skånska byggvaror anses som en mycket populär och omtyckt e-butik är deras leveranskostnad. Det spelar nämligen ingen roll hur stort eller litet produktvärdet är i samband med order. Här är det alltid gratis frakt som gäller för alla kunder och varor.

Betalningsmetoder

Som e-handelsföretag är det mycket viktigt att kunna erbjuda olika typer av betalningsmetoder. Hos Skånska byggvaror kan man bland annat välja att betala med direkt banköverföring, betala med faktura, delbetala eller betala med kort. Skånska byggvaror har valt att samarbeta med Qliro, vilka gör det möjligt för kunden att dela upp betalningen räntefritt under loppet av 12 månader. Detsamma gäller för den som väljer att använda sig av faktura. Även här är det Qliro som gäller, men då med en löptid på 14 dagar innan beloppet måste betalas in.