Altandörrar

Ny altandörr? Då ska du tänka på detta

Precis som du behöver en ytterdörr för att ta dig in i ditt hus så kommer du behöva en dörr för att ta dig ut på din altan. Att äga en altan är otroligt mysigt, men det finns mycket att tänka på för att det ska vara så säkert, snyggt och tryggt som möjligt. Många väljer att satsa på altandörrar i glas, av den enkla anledningen att de släpper in så mycket ljus i bostaden. De ger dessutom ett väldigt bra helhetsintryck och gör din bostad varmare när solens strålar letar sig in. Vill du ha med eller utan spröjs på dörren?

Leverantörer av altandörrar

Beijer byggmaterialBeijer Byggmaterial har ett stort utbud av dörrar till alla priser. Välj bland över 500 st dörrar. Handla altandörrar hos Beijer bygg
ByggmaxHos BYGGmax hittar du närmare 1000 olika dörrar att välja bland. Låga priser och snabb leverans. Handla altandörrar hos BYGGmax
Skånska byggvarorHos Skånska byggvaror kan du hitta billiga ytterdörrar till rabatterat pris. Surfa omkring i lugn och ro innan du bestämmer vilket dörr som är rätt för ert hem. Handla altandörrar hos Skånska byggvaror

Står du i valet och kvalet av vilken altandörr som passar dig bäst? Kanske har du precis köpt hus och ska renovera utifrån dina egna önskemål eller så behöver din nuvarande altandörr helt enkelt bytas ut. Det kan vara svårt att välja rätt då det är så många aspekter att ta hänsyn till. Vi hjälper dig att reda ut det viktigaste!

 

Vad ska man ta hänsyn till när man väljer en altandörr?

Det finns många saker som du måste tänka på när du ska välja en dörr till din altan. För det första bör du se till så att din nya altandörr också kommer att matcha de fönster som du har idag. Du bör även fundera på vilken typ av öppningsalternativ som passar dig bäst. Vill du att dörren ska gå rätt ut eller ska den kunna skjutas åt sidan? Utöver dessa två aspekter bör du också titta på de förutsättningar som ditt hus har, vilket underhåll som du kommer orka med, energi, låsning och säkerhet.

Olika typer av altandörrar

När det kommer till att välja fönster och innerdörrar kommer du att ha många alternativ och detsamma gäller för altandörren. Det finns både enkla och dubbla altandörrar, så väl som dörrar med en mer detaljerad design. Pardörrar är mycket vanligt förekommande och uppskattade av många. Det är viktigt att du mäter upp noga innan du gör en beställning.

Att välja egen design på sin altandörr kan du göra oavsett om du vill ha en enkel eller dubbel sådan. Är det glas som du är inne på kanske du vill att det ska finnas fina spröjs som ger dörrarna en vacker och stilren inramning. Fördelen med att välja just glas är det stora ljusinsläppet som du får, men en nackdel kan vara att du behöver putsa dörren med jämna mellanrum för att behålla den snygg och fräsch.

Valet av material

Glas är dock inte det enda materialet som finns. Du kan välja att ha en altandörr i samma material som din vanliga ytterdörr om du så önskar. Det viktiga är att välja ett material som du tycker passar med husets övriga inredning, men också utifrån hur mycket underhåll som du vill eller kan lägga på din altandörr. Det finns bland annat altandörrar i trä, aluminium och aluminiumklätt trä. I Sverige behöver de flesta altandörrar utstå en hel del regn och rusk. Ha därför vädret i åtanke när du väljer. En altandörr som kommer att befinna sig på Grekland kräver inte samma typ av underhåll som en altandörr i Sverige. Ett tips är att utgå från nord och söderläge. Dörrar som placeras i nordläge får främst utstå regn och vind, medan en dörr som befinner sig i söderläge vanligtvis får tampas med solens strålar.