Byggmax

Byggmax – ett ständigt växande varuhus

Hos Byggmax handlar det framför allt om två saker; bra byggvaror till riktigt bra priser. Med varuhus runt om i Sverige, Finland och Norge samt en populär online handel är Byggmax en av de ledande aktörerna i sin kategori. Det finns en stark igenkänning när du besöker Byggmax, oavsett vilken butik du går in i eller om du handlar på nätet. Här finns enkel guidning och en inspirerande miljö för alla, oavsett plånbok eller kunskap!

Byggmax

Historien bakom Byggmax

Den första butiken i Byggmax egna skepnad öppnade redan 1993 i Täby, strax utanför Stockholm. Till en början var det få som tycktes ana den konkurrens varuhuset skulle bana väg för under det inledande decenniet. Med sin smarta och ganska tuffa strategi intog nämligen Byggmax på inte alls lång tid en ledande position i marknadens byggvarubransch.

Allt handlade till grunden om att ge kunden ett enkelt koncept som gjorde det möjligt för så gott som alla att på egen hand fixa och bygga hemma. Det gick bland annat ut på att erbjuda ”drive in” där kunden på egen hand tog sina varor. På så sätt kunde också priserna sättas lägre än hos konkurrenterna och det egna ”fixandet” blev mer något positivt än ett ont måste för kunderna.

Först ut efter Sverige var det Norge som fick sin första Byggmax butik 2007. Därefter dröjde det inte länge förrän Finland också kunde räkna med Byggmax prisvärda bygghandelskoncept. För sex år sedan öppnades företagets 100:e butik och idag, 26 år sedan starten, fortsätter Byggmax att växa.

Byggmax Group som är det officiella bolagsnamnet omsatte under 2017 över 5 miljarder kronor. Bolagets aktie är även noterat på Stockholmsbörsen sedan 2010 och idag tillhör Buildor och Skånska byggvaror företagsgruppen.

Byggmax

Prisvärd kvalitet

En självklar nyckel bakom Byggmax hyllade framgångskoncept är kombinationen av kvalitet och pris på både basvaror och mer inspirerande byggprodukter. Utan att snåla på ett bra kvalitetsutbud lyckas varuhuset erbjuda riktigt bra priser inom alla produktkategorier. Priserna är utan tvekan bland marknadens billigaste och då kan du ändå räkna med en rimligt bra kvalitet.

Byggmax har ett omtalat så kallat ”prislöfte” som gäller i alla butiker samt på nätet. Skulle du hitta ett bättre pris på någon av de varor som finns i Byggmax sortiment erbjuds du en slags prisgaranti. Det innebär i praktiken att du får en matchning av priset samt 10 % av mellanskillnaden tillbaka. En tämligen generös ”garanti” som utan tvekan är ett bevis för att Byggmax litar på sina egna låga priser. Så länge det är samma varumärke och inom samma produktkategori gäller prislöftet gentemot alla lokala konkurrenter.

Enkelt bygg och fix

Även om Byggmax till stor del har byggt upp sitt handelsimperium genom att skapa ett ”gör-det-själv”-upplägg till kunderna finns det stor kunskap i företaget. Det är inte bara medarbetarna som är duktiga och pålästa utan hela butikskonceptet andas enkel guidning till allt inom bygg.

I de fysiska varuhusen finns tydliga skyltar som hjälper kunder att hitta rätt på en gång. Instruktionsfilmer är andra inslag som gör det lätt för kunder att fixa och bygga på egen hand. I en tid då ”hemmafixet” blir allt populärare är Byggmax affärsidé och sätt att förmedla byggkunskap helt rätt.

Vill du bygga, renovera eller bara inreda ditt hem erbjuder Byggmax ett optimalt basutbud. Online butiken har etablerat sig bland de främsta med sitt enorma utbud på över 40 000 produkter som levereras hem via ett klick!